INSIKT PSYKIATRI PÅ JOBBET

Insikt psykiatri

Temat för Insikt Psykiatri 2022 var samsjuklighet vid depression och andra psykiatriska diagnoser – med fokus på ångest och ADHD.

Är du eller dina kolleger intresserade av att se någon eller några av årets föreläsningar på er klinik eller mottagning?

Skicka ett mail eller ring till Kristina Andersson, vår bokningsansvarig, och meddela vilken föreläsning ni är intresserade av så kontaktar hon er för att boka in ett möte.

Kristina Andersson, krar@lundbeck.com, mobilnummer 076-802 67 36.

Program

  1. Vad är ångest? Vad beror den på och hur kan den behandlas? Tomas Furmark

  2. Social ångest – från neurobiologi till psykoterapi. Tomas Furmark

  3. Behandling av depression och ångestsyndrom via internet. Hur går det till? Per Carlbring
  4. Behandling av ångest med virtual reality: talängslan, olika typer av fobier. Per Carlbring

  5. WOMHER – ett forskningscentrum med fokus på unga kvinnors psykiska hälsa. Lisa Ekselius

  6. ADHD hos flickor och kvinnor – samhälle, symtom och samsjuklighet.Lotta Borg Skoglund

  7. ADHD, p-piller och depression. Lotta Borg Skoglund

Föreläsare

Tomas FurmarkProfessor i klinisk psykologi vid Uppsala universitet. 

Tomas forskar om rädsla, ångest och behandling med hjälp av hjärnavbildningsmetoder. Social ångest har varit ett huvudspår, framför allt hur hjärnans aktivitet och kemiska budbärare bidrar till social ångest och hur de påverkas av läkemedel och psykoterapi. Han har också publicerat studier inom epidemiologi och personlighetsteori samt är medförfattare till boken Social fobi – social ångest: effektiv hjälp med KBT.

 

Per Carlbring. Professor i klinisk psykologi vid Stockholms universitet.

Per arbetar även som gästprofessor vid Syddansk universitet och sitter sedan 2019 med som Sveriges representant för eHälsa (EFPA TF on E-health). Han är också medförfattare till ett flertal böcker om bl.a. social fobi, panik- och ångestattacker samt internetbaserad psykologisk behandling. Läs mer om Per på hans forskningsblogg: www.carlbring.se

Lisa Ekselius. Senior professor i psykiatri vid Uppsala universitet samt överläkare i psykiatri vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Dagens moderator.

Lisa har i sin roll som överläkare och forskare studerat personlighetssyndrom och författat ett gediget antal publikationer samt studentlitteratur inom ämnet psykiatri. Hon är också hedersledamot i Svenska Psykiatriska Föreningen samt ordförande för Svenska Serotoninsällskapet. Hon mottog 2017 det prestigefyllda priset Rudbeckpriset för sina stora insatser inom psykiatrisk grundforskning och är även föreståndare för WoMHeR (Women’s Mental Health during the Reproductive Lifespan) – ett nytt forskningscentrum för kvinnors psykiska hälsa vid Uppsala universitet.

 

Lotta Borg SkoglundDocent vid Uppsala universitet och överläkare i psykiatri.

Lotta är grundare av SMART Psykiatri och hennes forskning handlar om neuropsykiatri, hormoner, psykisk samsjuklighet och beroende. Hon är ofta anlitad som expert och debattör i tv och media samt författare till ett flertal böcker, bl.a. Adhd – från duktig flicka till utbränd kvinna.

Välkommen till Brintellix

DENNA WEBBPLATS ÄR ENDAST AVSEDD FÖR VÅRDPERSONAL. 

JAG ÄR INTE SJUKVÅRDSPERSONAL

JAG ÄR SJUKVÅRDSPERSONAL